Go to Top

Légszűrő, levegőszűrő

légszűrő levegőszűrőLevegő szűrő 

Az egyre növekvő biztonsági és kényelmi követelményeknek, valamint a termék iránti egyre kisebb méret igénye alkalmazkodásra késztet minden szűrő fejlesztő- és gyártó céget.
A élen álló MANN+HUMMEL innovatív légszűrői tökéletesen illeszkednek a telepítés helyéhez (pontosan forma) a funkció garantálásával.

A légszűrők ma már a különböző formájúak és méretűek.

Ha a telepítési körülmények alapján alternatív MANN-FILTER szűrő formák állnak rendelkezésre – pl trapéz, ovális, kúpos vagy a lépcsős légszűrők. Az elrendezés jelentősen növeli a szűrő felületét, és javítja a szennyeződés felfogását. A MANN-FILTER széles skáláját kínálja, több száz formában és méretben, ugyanazt a magas minőséget képviselve.

Kiváló minőségű MANN-FILTER, másodlagos légszűrő elemeket kínál teljes körű védelmet és megbízhatóságot biztosítva.

Másodlagos légszűrő elem

A cél a másodlagos (vagy biztonsági) védelem, mely védi a motort a primer elem sérülése miatti karbantartási hibáktól. Erre a kiegészítő védelemre van szükség, különösen ott, ahol rendkívül porosak a körülmények, mint például a mezőgazdasági, építőipari és bányászati alkalmazásoknál. Ezeknél a gépeknél alap felszereltségnek kell lennie.

Levegőszűrők ipari alkalmazásokhoz

PicoFlex: Az intelligens megoldás

A MANN+HUMMEL által kifejlesztett PicoFlex lég­szűrő megfelel azon jelenlegi és jövőbeli igényeknek, ame­lyek kisebb beszerelési he­lyen nagyobb légáramlás kapacitást követelnek meg és ideális megoldást jelent a nehezebb felhasználásokhoz.

Előnyei:

  • kisebb helyigény a kompakt forma miatt
  • hosszú működési idő­ intervallum a multi-ciklon
  • előszűrőegység és a CompacPlus szabadalom­mal védett kompakt szűrőelem segítségével
  • optimális megbízhatóság az ágirányú fő szűrőelem és a sugárirányú másodlagos szűrőelem segítségé­vel
  • nagyon könnyű szervizelés a szűrő oldalsó elérhetősé­ge által, a légcsövek eltá­volítása nem szükséges
  • installáláskor több rugalmasságot biztosít a levegő ágirányú áramlása
  • az összegyűlt szennyezésmértéke könnyen ellenőriz­ hető az integrált szerviz­kapcsoló csatlakozóval
  • a multi-ciklon egység könnyen tisztítható a köz­ponti rögzítőcsavarral
  • környezetbarát megsem­misítés a fémmentes szű­rőelemek miatt (teljes elégethetőség)
  • problémamentes rögzítés sokféle egységhez a vál­toztatható szereléspozíciók miatt gyors elsőszerelés a sok­féle rögzítési opció miatt

 

Nedves levegő szűrők

A MANN nedves levegőszűrők olyan készülékek és gépek szívott levegőjének szűrésére alkalmasak, amelyek csekélyebb mértékben szennyezett levegőjű környezetben használatosak, pl. zárt térben üzemelő kompresszorok, hajómotorok stb.

A nedveslevegő szűrőnél a szívott levegő ez olajjal telített acélszöveten áramlik keresztül, a porrészecskék így megtapadnak a szűrőszövet felületén. A szűrő beépítését úgy kell véghezvinni, hogy a leválasztott por ne kerülhessen a szűrő tiszta oldalára. A nagyság megállapításánál a szűrő névleges átfolyási mennyisége az irányadó. Ha egy nagyobb szűrőt építenek be (szűrő névleges átfolyási teljesítmény nagyobb, mint a levegőigény), ez a szűrési hatásfok, a portárolási hatásfok növekedéséhez vezet, így meghosszabbítja a karbantartási intervallumot. Jelentős porszennyeződés esetén a szűrőt először gázolaj üzemanyagban kell kimosni (beáztatni), ezután a szűrőt hagyni kell jól lecsöpögtetni. A szűrőszövet tisztítása után azt motorolajba kell mártani (a fölösleges olajat ki kell csöpögeteni). A nem rendszeres karbantartás a hatásfok jelentős csökkenéséhez vezet és így a szűrő után kapcsolt készülék idő előtti kopását okozhatja.

Fontos megjegyzés: Minden szűrő véges élettartamú. Az optimális motorvédelm érdekében a szűrőket ki kell cserélni, a jármű vagy a motor gyártók ajánlása alapján.